Beeldbank Heemkundekring 'De Plaets', Berlicum-Middelrode
 → 
 →  [Fotonummer 07450]
 

 
 

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Fotonummer : 07450
 
Titel : De Brug Opening van "Dun Birrekaol"
Plaats/dorp : Berlicum
Adres (of locatie) :
Datering : 12-11-1971
Bijzonderheden : Opening van „Dun Birrekaol”’
Hoewel Carnaval 1972 nog wel enige maanden op zich laat wachten, start het officiële seizoen op 13-11 met een grandioos bal, waarop tevens de nieuwe Prins en zijn adjudant, met de voltallige Raad van Elf op een originele manier aan de inwoners van „dun birrekaol" zullen worden voorgesteld.
De overkoepelende carnavalsstichting „Dun Blaouwen Beer” is reeds maanden in touw om het nieuwe seizoen weer een goede start te geven.
Mede daarom heeft de stichting gemeend vanaf de eerste dag van het carnavalsgebeuren te moeten kunnen beschikken over een Prins met zijn voltallig gevolg.
Zes „gloednieuwe" Springdinger zullen, samen met de ook dit jaar weer „gegroeide”, onvolprezen Hofkapel de nodige sfeer en stemming brengen. Het bestuur van de stichting verwacht, dat alle leden van de carnavalsverenigigen op deze avond met hun nieuwe Prins komen kennismaken.
Om 20.00 uur gaan de deuren van Herberg "De Gouden Leeuw” open om alle „blaouw birren” binnen te laten. Het gerenommeerde orkest „The Euro Five” zal de nodige stemming in de zaal brengen.
 
Fotograaf :
Collectie :
Rubriek : Verenigingen
Subrubriek : Carnaval
Categorie : Krantenartikel
Achterkant afbeelding :
Google Map :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 02 februari 2022