Beeldbank Heemkundekring 'De Plaets', Berlicum-Middelrode
 → 
 →  [Fotonummer 07426]
 

 
 

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Fotonummer : 07426
 
Titel : De Brug Grote belangstelling voor Walk'71
Plaats/dorp : Berlicum
Adres (of locatie) :
Datering : 17-09-1971
Bijzonderheden : Grote belangstelling voor Walk '71

De tweede Walk, georganiseerd door de carnavalsstichting „Dun Blaouwen Beer” en harmonie T.O.G., en ten bate van deze beide verenigingen, heeft 132 deelnemers getrokken,
die tesamen een bedrag van f 3.400,— bij elkaar hebben gewandeld.

Voorafgegaan door harmonie TOG vertrokken de deelnemers naar De Wamberg, waar een tocht van 1,5 km was uitgezet. Bij het oude koetshuis kregen de deelnemers een verfrissing
aangeboden. Vanaf dit moment liet Ties den Bok het afweten. De twee in de route opgenomen bruggetjes waren een struikelblok” voor Nono de Ezel, die hier niet over durfde.
Via een omweg werd hij naar de Wambergse Beek geleid en na hier met vereende krachten over geholpen te zijn, heeft hij de route met gemak uitgelopen.

Minder moeite had Amber de Hond, die met zijn „vrouwtje” de 10 km zonder strubbelingen volbracht en daarmee tevens het hoogste bedrag binnen bracht nl. f 389,—. Hij kreeg hiervoor een lauwerkrans van worsten. Na de Wamberg voerde de tocht naar Beekveld en
het nieuwe uitbreidingsplan „De Beek”, waar de 10 km lopers rechtsomkeer maakten naar Herberg „De Gouden Leeuw”.

Op de terugweg kregen de deelnemende dames 'n bos bloemen aangeboden door de voorzitter van harmonie TOG, de heer Godschalx.

De 20 km lopers gingen via Laar naar het Molenven te Middelrode en van hieruit naar Seldensate en het in uitvoering zijnde plan „De Haashoeve”. Via de Westakkers keerde men tenslotte terug naar de finish in Herberg „De Gouden Leeuw”.

Hier bracht de harmonie nog enkele nummers ten gehore en werd de noodzaak van nieuwe uniformen nog eens duidelijk gedemonstreerd.
Bij de finish werd aan alle deelnemers een herinneringsmedaille uitgereikt en werden de kinderen getrakteerd op een ijsje, beschikbaar gesteld door Frans den Dekker.

‘sAvonds tijdens het groot Blarenbal in De Gouden Leeuw reikte de voorzitter van de carnavalsstichting de heer W. Dröge de extra prijzen uit die aan de tocht verbonden waren. De wisselbeker, geschonken door garage van den Udenhout, voor de deelnemer met de grootste
sponsorlijst ging naar Jos van Osch, die maar liefst 192 sponsors had met een totaal bedrag van f 284,—. Mevrouw G. van der Doelen-van Boxtel uit Middelrode kreeg de extra prijs voor de grootste sponsorlijst van de dames met 56 supporters. De tweede plaats was voor Walter Tibosch, die met 150 supporters een bedrag van f 126,— bijeen bracht.

De prijs voor de oudste deelnemer ging naar M. Boselie uit Middelrode, terwijl Marianne
Breugel de prijs voor de jongste deelnemer kreeg. Janine Onstenk kreeg de prijs voor de
deelneemsters met ’t grootste aantal supporters in totaal 66. De groep gemeenteambtenaren kreeg een attentie voor de grootste deelnemende groep, terwijl het jongerenkoor Berlicum een eervolle vermelding kreeg.

Ook de klompenclub, waarvan men lang niets meer gehoord had, was present. Misschien wordt deze club nu nieuw leven ingeblazen.

Ook voor de dierlijke deelnemers was er een prijsje beschikbaar. Amber kreeg zijn vier worsten. De ezel Nono gaf met opgeheven staart alvast bij voorbaat een. „rondje” op de dansvloer voor zijn nog te ontvangen prijs. Ties de boek kreeg ondanks zijn weigering om te lopen toch zijn bosje andijvie. De elektrische koffiemolen, die verloot werd onder de dames, die deelgenomen hadden, werd gewonnen door een van de Yoegoslavische meisjes.

Een speciaal woord van dank mocht de heer J.Steenbergen in ontvangst nemen, omdat hij
de initiatiefnemer is geweest van de Walk °70.

De deelnemers aan de tocht kunnen hun sponsorgelden afdragen in het Parochiehuis, en wel
op vrijdag 17 september van 19 tot 21 uur en zaterdag 18 en 25 september van 10 tot 12
uur.

De organisatoren vragen zich wel af, waarom de diverse bordjes en andere aanwijzingen van
dergelijke wandeltochten steeds door „dwarsliggers” moeten worden omgedraaid en/of vernield???
 
Fotograaf :
Collectie :
Rubriek : Verenigingen
Subrubriek : Carnaval
Categorie : Krantenartikel
Achterkant afbeelding :
Google Map :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 04 januari 2022