Beeldbank Heemkundekring 'De Plaets', Berlicum-Middelrode
 → 
 →  [Fotonummer 07301]
 

 

<    1 2    >

( record bevat 2 afbeeldingen; getoond wordt:   )


 

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Fotonummer : 07301
 
Titel : Lustrumviering De Koalstampers in de Brug en Brabants Dagblad
Plaats/dorp : Berlicum
Adres (of locatie) :
Datering : 06-12-1968
Bijzonderheden : De Brug
Lustrumviering „De Kaolstampers” Berlicum

Op 18 januari -1969 gaan de Koalstampers op grootse wijze hun 1ste lustrum
vieren waarvoor een uitgebreid programma is opgesteld.
's Morgens om 10 uur begint het al met een muzikale groet aan de bevolking van Berlicum en Middelrode door middel van het steeds zeldzamer wordend draaiorgel.
Voor de schoolgaande jeugd is een tekenwedstrijd georganiseerd, waarvoor de inzendingen 24 dec. binnen moeten zijn op het secretariaat van de Koalstampers, Hoogstraat 119 te Berlicum. Hiervoor zijn leuke prijzen beschikbaar gesteld.
Om half acht ‘savonds zal het bestuur in herberg „De Gouden Leeuw” receptiëren.
Op hetzelfde uur wordt een groots gecostumeerd bal gehouden.
Hiervoor zullen alle carnavalsvierders uit Berlicum uitgenodigd worden en „The Silver Stars” uit Helmond, o.l.v. Jaques van de Waarsenberg, zorgen voor de nodige carnavalssfeer.

ledere baby, die op 18 jan. 1969 in Berlicum geboren wordt, krijgt van ‚de Kaolstampers’. een spaarbankboekje met een inleg van f 25,—.
Wordt er die dag geen baby geboren dan ontvangt de baby, die het dichtst voor en na 18 jan. geboren wordt, een spaarbankboekje met een inleg van f 12,50.

De „Miss Carnaval’-verkiezingen worden dit jaar niet op carnavalszondag, maar op zaterdag 8 febr. gehouden in de nieuwe zaal van herberg „De Gouden Leeuw.”
De „Miss Carnaval’ van 1969 staat een volledig verzorgde 5-daagse reis naar Parijs, inclusief zakgeld, te wachten. Indien ze prijs stelt op gezelschap mag ze iemand „naar haar keuze" die in de zaal aanwezig is, verzoeken vijf dagen mee naar Parijs te gaan op kosten van „de Koalstampers.”
leder meisje vanaf 18 jaar, ongeacht haar woonplaats, kan hieraan meedoen. Inlichtingen en opgaven van de Miss Carnavalverkiezingen kan geschieden bij het bestuur van „de Koalstampers.”

Brabants Dagblad
Berlicumse „Koalstampers" gaan 'royaal' feest vieren

(Van een onzer verslaggevers)

BERLICUM, 7 dec. — De Berlicumse _carnavalsvereniging ‚De Koalstampers’’, die op 18 januari volgend jaar haar vijfde verjaardag viert zal ook de bevolking van Berlicum in de feestvreugde laten delen.
Er is voor deze gelegenheid een uitgebreid „jubileumprogramma" opgesteld.

Reeds om tien uur op 18 januari zal een draaiorgel door de straten van Berlicum en Middelrode gaan om de inwoners een beetje in feeststemming te brengen.
Natuurlijk wordt ook de schoolgaande jeugd bij de lustrumviering betrokken.
Voor haar is een tekenwedstrijd georganiseerd, waarvoor de inzendingen uiterlijk 24
december op het secretariaat (Hoogstraat 119) binnen moeten zijn.
De "Koalstampers" zijn hiervoor in het bezit van een grote prijzenschat.

Receptie
Wanneer de jubilerende vereniging op de beginlijke feestdag 's avonds om half acht in herberg "De Gouden Leeuw” recipieert, begint tegelijkertijd een gecostumeerd bal waarvoor alle carnavalsvierders uit Berlicum worden uitgenodigd.
„The Silver Stars” uit Helmond, onder leiding van J. van de Waasenberg, zullen dit feest muzikale luister bijzetten.

Als de Berlicumse carnavalsvereniging zegt dat iederéén, wat heeft aan het feest, dan worden ook de baby’s niet vergeten. Iedere baby, die op 18 januari in de gemeente Berlicum wordt geboren zal van "De Koalstampers" een spaarbankboekje met een inleg van 25 gulden krijgen.

Mocht op 18 januari echter geen kleine geboren worden, dan komen de baby's die het kortst voor en na de 18e het levenslicht hebben mogen aanschouwen voor een spaarbankboekje in aanmerking.

De inleg zal dan echter 12,50 gulden bedragen.
 
Fotograaf :
Collectie :
Rubriek : Verenigingen
Subrubriek : Carnaval
Categorie : Krantenartikel
Achterkant afbeelding :
Google Map :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 26 november 2022