Beeldbank Heemkundekring 'De Plaets', Berlicum-Middelrode
 → 
 →  [Fotonummer 07267]
 

 
 

 
 

 

Uitgebreid zoeken

Fotonummer : 07267
 
Titel : De Brug KNOBBELRIT
Plaats/dorp : Berlicum
Adres (of locatie) :
Datering : 19-04-1968
Bijzonderheden : Berlicum

KNOBBELRIT

Men kent de diverse artiviteiten welke de verschillende verenigingen en groepen
organiseren om geld in het laadje te brengen en de mensen wat ontspanning te bezorgen, zoals barakken, kaarten, dans- en kienavonden enz De carnavalsvereniging het „Dorpsnest" gaat zondag 21 april as deze rij aanvullen met 'n nieuw voor Berlicum uniek soort potje-spekkend spel. Deze vereniging heeft het nl. aangedurfd een knobbelrit te organiseren. Uit betrouwbare bron vernemen wij dat voor het organiseren van zon knobbelrit een nogal groot financieel risico moet worden genomen.
Maar wat is nu 'n knobbelrit?
Een knobbelrit is ‘n soort oriëntatierit, waarbij de route van de deelnemers wordt bepaald dmv. dobbelstenen. Aan deze knobbelrit werken alle Berlicumse horecabedrijven mee. Deze zaken hebben op de inschrijfformulieren allemaal ‘n eigen nummer gekregen. Worden er nu bijv. 8 ogen gegooid, dan gaat deze deelnemer naar café nr. 8 waar twee medewerkers zitten van de organiserende vereniging, welke op hun beurt ‘n stempel drukken op het inschrijfformulier, ten teken dat men daar ook werkelijk is geweest. Bij cafe nr 8 wordt er dan weer gedobbeld, waarna men naar het volgende cafe gaat, overeenkomstig het aantal gegooide ogen. Het is dus de bedoeling dat men in zo kortmagelijke tijd alle deelnemende cafe's gehad heeft.
Er wordt alleen gestart met fietsen en bromfietsen. Wij dachten 'n leuke gelegenheid om uw vrije zondagmiddag door te komen.
Aan deze rit zijn ook werkelijk fraaie prijzen verbonden. Deze zullen
avonds In het „Dorpsnest” worden uitgereikt‚ waarna er 'n groot fiets- en brombal zal worden gehouden m.m.v. het Combrio Combo
Inschrijfgeld voor deze zit is f 2,50 en de formuieren zijn te verkrijgen bij alle Berlicumse kasteleins, alsmede bij de bestuursleden van carnavalsvereniging het "Dorpsnest", waar U ook terecht kunt voor eventuele inlichtingen.
 
Fotograaf :
Collectie :
Rubriek : Verenigingen
Subrubriek : Carnaval
Categorie : Krantenartikel
Achterkant afbeelding :
Google Map :
 

Vorige object   Volgende object

Heeft u aanvullende informatie over bovenstaande foto?
Wij vernemen dat zeer graag van u via het  

Uitgebreid zoeken
 

Record aangepast: 25 juni 2020