NIEUWSBRIEF 24 maart 2022

. Algemene ledenvergadering De Plaets: 12 april 2022
Op dinsdagmorgen van 10.00-11.30u is er de ALV van heemkundekring De Plaets in Den Durpsherd met een terug- en vooruitblik. Welkom.

. Lezing Romeinse muntschat Berlicum: 14 april 2022
In een gevarieerde lezing, verzorgd door: de vinders: Wim en Nico van Schaijk, onderzoeker vindplaats dr. Tessa de Groot (Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed) en onderzoeker muntschat dr. Liesbeth Claes (Rijksuniversiteit Leiden)wordt gericht aandacht besteed aan het proces en de betekenis van deze muntschat voor ons dorp en de wetenschap. Er zijn munten te zien. Op 24 februari jl. is er een informatiebord geplaatst in de buurt van de vindplaats (Westakkers, Berlicum).Wanneer u interesse hebt kunt u zich opgeven bij de secretaris (zie boven).

. Rondleiding op Seldensate en Aa-dal: Tweede Pinksterdag 6 juni 2022
Zoals gebruikelijk worden er om 11.00u, 13.00u en 15.00u rondleidingen verzorgd op Seldensate en in het Aa-dal. U bent van harte uitgenodigd.

Erfgoedboek De Plaets-Jumbo
Met het Erfgoedboek hebben we aan de hand van 30 onderwerpen een dwarsdoorsnede van onze lokale geschiedenis verzorgd. We hebben vele positieve reacties ontvangen. We kijken daarom terug op een geslaagde actie. Daarom dank aan onze plaatselijke JUMBO!!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.