12 april in ‘s-Hertogenbosch – Verduurzaming in de praktijk

 ERM organiseert op verschillende locaties in het land kennisbijeenkomsten over restaureren en verduurzaming in de praktijk, gecombineerd met een locatiebezoek/rondleiding. De eerste bijeenkomst is op 12 april.

Het Groot Tuighuis in ‘s-Hertogenbosch wordt gerestaureerd en omgevormd tot een publiekstoegankelijk Erfgoedhuis.
De bijeenkomst wordt gehouden in de koorruimte, die na de restauratie als erfgoedlounge wordt ingericht. Voor het Stadsarchief worden studieruimten ontworpen. Naast de bouwkundige werkzaamheden worden de technische installaties aangepast en wordt luchtbehandeling in het gebouw toegevoegd. Een belangrijke opgave is het verduurzamen van het gebouw en verbetering van de energetische prestaties. Dit gebeurt onder meer door toevoeging van vloerverwarming in de grote ruimten en waar mogelijk het aanbrengen van achterzetramen en voorzetwanden in de verblijfsruimten. Op de werkzaamheden wordt een toelichting gegeven door de bouwbedrijf Nico de Bont. De gemeente ’s-Hertogenbosch en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed gaan in op beleidsmatige aspecten van verduurzaming, ERM presenteert het integrale informatiepakket verduurzaming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.