Nieuwsbrief september 2021

Rabo Club Support actie start weer
De Plaets heeft zich ingeschreven voor deze actie.
Raboleden kunnen hun stemmen weer uitbrengen in de periode 4 t/m 24 oktober 2021.
Van 1 t/m 14 november 2021 horen wij welke opbrengst wij mogen verwachten.
Ons doel: digitalisering van onze bibliotheek.
Wij hopen en vertrouwen erop dat u ons wilt steunen. Alvast dank hiervoor.

Lezing: Van oeros tot Holstein door Theo Danen in Den Durpsherd
Theo Danen zal op maandag 25 oktober 2021 om 20.00u een presentatie verzorgen over dit onderwerp. Het gaat met name over de historie en hoe door de jaren heen een (koeien)ras is ontstaan met veel sterke eigenschappen. Theo zal met behulp van foto’s en allerlei voorwerpen de bezoeker meevoeren op een reis, die ons uit het verleden meeneemt naar het heden. .

Erfgoedboek heemkundekring De Plaets en Jumbo Supermarkt Berlicum
De Plaets heeft contact gelegd met het management van onze Jumbo Supermarkt om te praten over de mogelijkheid samen een lokaal Erfgoedboek over Berlicum/Middelrode uit te brengen en dat is positief  opgepakt door Jumbo! Op 1 oktober 2021 vindt de officiële overhandiging van het Erfgoedboek plaats aan onze burgemeester. De spaarperiode bij de Jumbo loopt van 4 oktober tot en met 28 november 2021. Op woensdagmiddag 8 december a.s. vindt de ruilbeurs plaats in Den Durpsherd.  We doen óók iets leuks voor de schooljeugd en Zorgcentrum Berlerode.  Doe mee!

(Werkend) lid worden van De Plaets
Hebt u interesse in onze lokale historie, meldt u bij het secretariaat
U kunt een abonnement nemen op ons tijdschrift Rondom de Plaets en/of zelf een bijdrage leveren.
We zijn benieuwd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.